TÄNK EFTER FÖRE
 
Om du skulle förlora ditt körkort på grund av rattfylleri, vad skulle det kunna innebära för dig?
 
Har du lyckats skaffa dig alla behörigheter, kanske både A, B, C och D?
Alltihop får du göra om. Varenda lektion, hela teorin, läkarundersökning, rubbet.
 
Behöver du bilen i jobbet?
Ja, då är det rätt kört för dig. Inget körkort, inga resor i tjänsten. Det kan ju till och med bli så att du förlorar jobbet på grund av att du körde på fyllan. Så som arbetsmarknaden ser ut idag är det inte särskilt lätt att hitta ett nytt jobb. A-kassan betalar inte alls ut bidrag som motsvarar din lön.
 
Har du egen bil som du är rädd om?
Din fina bil som du är så stolt över får stå. Den som du har lagt ner så mycket tid och pengar på. Vill du verkligen avstå den bara för att du kört onykter?
 
Vad tror du kompisarna säger?
Håll med om att det vore rätt pinsamt att behöva berätta att du blivit av med körkortet. Det är knappast något du får respekt för.
 
Har du nyss fått ditt körkort?
Har du haft körkortet i mindre än två år måste du börja från noll igen. Alltihop – körlektioner, teorin, uppkörning. Tänk bara på vad det kostar. Vem ska betala det?
 
Om det allra värsta skulle hända.
Tänk dig att ha en annan människas liv på ditt samvete. Orkar du ens tänka tanken? Tänk att vara den som orsakat hans eller hennes familj och vänner en ofattbar sorg, som aldrig någonsin går över? Det får du ha i huvudet under resten av ditt liv. Orkar du det?

Tillbaka